COVID-19 zamanı ağciyərləri qoruya biləcək məhsul açıqlanıb
Sağlamlıq
- 24 noyabr, 2020
- 14:26

Toyuq yumurtaları ağciyərlərin sağlamlığını yaxşılaşdırır və COVID-19-a yoluxma zamanı onun rahat fəaliyyəti üçün kömək edə bilər.
“Report” “RİA Novosti”yə istinadən xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Marqarita Korolyova bildirib.
O qeyd edib ki, yumurtanın zülalı infeksiya ilə mübarizədə kömək edən immunoqlobilinlərin yaranmasına yardım edir.
“Yumurtanın sarısındakı yağ komponentləri isə, öz növbəsində, ağciyər alveolalarının bir hissəsidir. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində olan A vitamini immunitetin “qatil-hüceyrələr” ifraz etməsini stimullaşdırır, E vitamini isə antioksidandır”, - diyetoloq əlavə edib.
Son xəbərlər
12:52
İranda 10 nəfər inhalyasiya səbəbindən zəhərlənib
Region12:50
Foto
Video
Xalq artisti Ramiz Quliyevlə vida mərasimi başa çatıb - YENİLƏNİB
İncəsənət12:49
Azərbaycanda informasiya və rabitə xidmətlərinin ümumi dəyəri 7 %-ə yaxın artıb
İKT12:47
Konqresmenin ofisində üzərində svastika olan ABŞ bayrağı tapılıb
Digər ölkələr12:46
DVX: "Bazarda fəaliyyət göstərən şəxslər 6 ay ərzində uçota alınmalıdır"
Maliyyə12:43
Özbəkistanda miqrasiyanın azaldılması üçün ikinci dərəcəli şəhərlərin inkişafı üçün tədbirlər görülür
İnfrastruktur12:42
Foto
Azərbaycan və Özbəkistan İpək Yolu irsini Avropada nümayiş etdirir
Turizm12:39
Fərman Qurbanlı: "Azərbaycanda 8 güzəştli mənzil layihəsinin icrası başa çatıb"
İnfrastruktur12:38