Yumurta diabet təhlükəsini xeyli artırır
Sağlamlıq
- 16 noyabr, 2020
- 08:57

Mütəmadi şəkildə toyuq yumurtası yedikdə ikinci tip diabet təhlükəsi xeyli artır.
“Report” xəbər verir ki, “British Journal of Nutrition”da Çin Tibbi Unniversiteti (Taiçunq, Taivan), Cənubi Avstraliya Universiteti (Adelaida), Qətər Universiteti (Doha) əməkdaşlarının dərc olunan tədqiqatda 1991-2009-cu illər ərzində 8 545 nəfərin qidalanmasına dair məlumatlar təhlil olunur.
Müəlliflərin gəldiyi nəticəyə görə gündə orta hesabla 38 qramdan artıq yumurta yeyənlərdə diabet riski 25 faiz, 50 qramdan (bir ədəd yumurta) artıq yeyənlərdə isə 60 faiz artır. Həmçinin qadınlarda bu risk kişilərə nisbətən daha yüksəkdir.
Bunlar sırf statistik rəqəmlərdir. İndi yumurtanın insan orqanizminə bu təsirinin mexanizmi də tədqiq olunmalıdır.
Son xəbərlər
07:01
Çin "Yaoqan-40" peyklərinin üçüncü qrupunu uğurla orbitə çıxarıb
Digər ölkələr06:20
Dövlət İmtahan Mərkəzi bu gün əlavə imtahanlar keçirəcək
Elm və təhsil06:08
ABŞ-də helikopter qəzaya uğrayıb, ölənlər var
Digər ölkələr05:42
CNN: Tramp və Si Cinpin Cənubi Koreyada görüşə bilər
Digər ölkələr05:21
Almaniya hərbi təlim üçün Litvaya 1 000-dən çox texnika göndərib
Digər ölkələr04:38
KİV: Yaponiyanın sahil mühafizəsi rabitə üçün "Starlink" tətbiq edəcək
Digər ölkələr04:11
ABŞ-də zavodda yanğın baş verib
Digər ölkələr03:42
KİV: Britaniya qanunsuz miqrantları keçmiş hərbi bazalarda yerləşdirmək istəyir
Digər ölkələr03:26