Yumurta diabet təhlükəsini xeyli artırır
Sağlamlıq
- 16 noyabr, 2020
- 08:57

Mütəmadi şəkildə toyuq yumurtası yedikdə ikinci tip diabet təhlükəsi xeyli artır.
“Report” xəbər verir ki, “British Journal of Nutrition”da Çin Tibbi Unniversiteti (Taiçunq, Taivan), Cənubi Avstraliya Universiteti (Adelaida), Qətər Universiteti (Doha) əməkdaşlarının dərc olunan tədqiqatda 1991-2009-cu illər ərzində 8 545 nəfərin qidalanmasına dair məlumatlar təhlil olunur.
Müəlliflərin gəldiyi nəticəyə görə gündə orta hesabla 38 qramdan artıq yumurta yeyənlərdə diabet riski 25 faiz, 50 qramdan (bir ədəd yumurta) artıq yeyənlərdə isə 60 faiz artır. Həmçinin qadınlarda bu risk kişilərə nisbətən daha yüksəkdir.
Bunlar sırf statistik rəqəmlərdir. İndi yumurtanın insan orqanizminə bu təsirinin mexanizmi də tədqiq olunmalıdır.
Son xəbərlər
16:54
Gümrüdə meriya qarşısında keçirilən aksiyadan sonra 37 nəfər saxlanılıb
Region16:47
Foto
"Fərhadın heykəli" gələn il ucaldılacaq
Mədəniyyət siyasəti16:45
Azərbaycanda gəlir vergisi ilə bağlı güzəştin müddəti artırılmayacaq
Maliyyə16:38
"Barselona"nın baş məşqçisi "Real"la matçda komandasına kömək edə bilməyəcək
Futbol16:38
İsrail Qəzzaya 30 fələstinlinin meyitini qaytarıb
Digər ölkələr16:37
CFI III rübdə 1,55 trilyon dollarlıq ticarət dövriyyəsi ilə yeni zirvəyə yüksəldi
Maliyyə16:36
Ermənistan parlamentinin spikeri Eçmiədzini qanunsuz qurum adlandırıb
Region16:30
Foto
"Səmavi dinlər" layihəsi Vatikanda təqdim edilib
Xarici siyasət16:30