Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09
Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
11:53
Qazaxıstan Xəzər Boru Kəməri Konsorsiumuna hücum nəticəsində dəyən zərəri qiymətləndirir
Digər ölkələr11:50
Rusiyanın nümayəndə heyəti Vaşinqtonda G20 görüşündə iştirak edəcək
Region11:44
Lidiya Brito: UNESCO Azərbaycanla əməkdaşlığı davam etdirməyi səbirsizliklə gözləyir
Elm və təhsil11:42
Beynəlxalq Türk Akademiyasının prezidenti: Azərbaycan böyük alimləri ilə fəxr etməlidir
Elm və təhsil11:38
Foto
Video
"Yasamal" bazarı və "İnşaatçılar" metrostansiyası ətrafında qanunsuz küçə satışına qarşı reyd keçirilib
Sağlamlıq11:34
Norm sement istehsalında emal olunmuş qazma şlamından istifadəni sınaqdan keçirib
Biznes11:33
Nazirlik rəsmisi: Könüllülük Azərbaycan cəmiyyəti üçün strateji əhəmiyyət daşıyır
Daxili siyasət11:30
Azərbaycanın şin istehsalçısının ləğvi ilə bağlı komissiya yaradılır
Biznes11:29