Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09

Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
05:20
Bayden yenidən dəri xərçəngi ilə bağlı əməliyyat olunub
Digər ölkələr05:18
KİV: Si Cinpin sentyabrın 8-də BRİKS sammitində iştirak edəcək
Digər ölkələr04:46
Dövlət Departamentinin keçmiş əməkdaşı Çinə casusluq etdiyinə görə 4 il müddətinə həbs olunub
Digər ölkələr04:21
Foto
Naxçıvanda istirahət mərkəzində bədbəxt hadisə baş verib, ölənlər və yaralananlar var
Hadisə03:28
Tailand parlamenti yeni baş naziri seçəcək
Digər ölkələr03:13
Kosta Aİ-nin genişlənməsini mühüm geosiyasi sərmayə adlandırıb
Digər ölkələr02:42
KİV: Uitkoff Trampın Putin və Zelenski ilə görüşə hazır olduğunu bildirib
Digər ölkələr02:15
Maskın "Neuralink" şirkəti gələn il kor xəstədə görmə bərpası əməliyyatı planlaşdırır
Elm və təhsil02:01