İnsanı qocaldan qidalar
Sağlamlıq
- 06 dekabr, 2020
- 23:32
İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir.
“Report” xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsullarına üstünlük verməlidir.
“Tərkibində artıq şəkər, duz və doymamış yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, həddindən artıq yemək və yüksək kalori bənzər şəkildə bədənə təsir göstərir”.
Ayrıca, yaşlanmanı sürətləndirən məhsullar sırasına həkim çox qızardılmış ət və kolbasa məhsullarını da əlavə edib.
“2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bütün kolbasa, sosiska, sordelka və donuz ətinin tərkibində kanserogenin olduğunu təsdiq edib”.
Son xəbərlər
23:52
Türkiyənin Diyarbəkir vilayətində polisə atəş açılıb, dörd nəfər saxlanılıb
Region23:36
Arizona ştatındakı hərbi bazada atışma baş verib
Digər ölkələr23:17
İsraillə Livan təhlükəsizlik və iqtisadi məsələlərlə bağlı görüş keçirib
Digər ölkələr22:53
KİV: Belçikada muzeydən Napoleonun üzüyü oğurlanıb
Digər ölkələr22:41
IFFHS 2025-ci il üçün ən yaxşı qapıçının adını açıqlayıb
Futbol22:41
Foto
Cenevrədə Xəzər dənizi ilə bağlı yaradılmış xüsusi qrupun ikinci iclası keçirilib
Xarici siyasət22:31
Rubio dekabrın 20-də Floridada keçiriləcək danışıqlarda iştirakını istisna etməyib
Digər ölkələr22:28
Rubio dekabrın sonuna qədər Rusiya-Ukrayna münaqişəsinin həlli üzrə razılaşmaya ümid edir
Digər ölkələr22:25