İnsanı qocaldan qidalar
Sağlamlıq
- 06 dekabr, 2020
- 23:32
İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir.
“Report” xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsullarına üstünlük verməlidir.
“Tərkibində artıq şəkər, duz və doymamış yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, həddindən artıq yemək və yüksək kalori bənzər şəkildə bədənə təsir göstərir”.
Ayrıca, yaşlanmanı sürətləndirən məhsullar sırasına həkim çox qızardılmış ət və kolbasa məhsullarını da əlavə edib.
“2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bütün kolbasa, sosiska, sordelka və donuz ətinin tərkibində kanserogenin olduğunu təsdiq edib”.
Son xəbərlər
01:38
Kamerunda müxalifətin etiraz aksiyasında 4 nəfər öldürülüb
Digər ölkələr01:11
"Arsenal" bu mövsüm ardıcıl 5-ci qələbəsini qazanıb
Futbol00:34
Senator: Tramp Venesuelada quru əməliyyatla bağlı dinləmələr keçirəcək
Digər ölkələr00:00
Ermənistanın Bərdənin Qarayusifli kəndində törətdiyi terrordan 5 il ötür
Daxili siyasət23:47
"Real Madrid" - "Barselona" matçı dava ilə yekunlaşıb
Futbol23:37
Foto
Dünya çempionatı: Azərbaycanın bir güləşçisi qızıl, digəri gümüş medal qazanıb
Komanda23:24
Zelenski: Ukrayna Fransadan əlavə "Mirage" qırıcıları alacaq
Digər ölkələr23:06
Timor sahillərində 6,3 bal gücündə zəlzələ baş verib
Digər22:45