Bu qidalar böyrəkdə daşlar yaradır
Sağlamlıq
- 15 dekabr, 2020
- 04:21

Qırmızı ətdə olan yağ və zülallar böyrəklərdə daşın yaranmasına gətirib çıxarır.
“Report” xəbər verir ki, bunu həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov bildirib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq və göyərti qanda oksalatları (duzları və oksalat turşusunun efirləri - red.) artırır və bu da öz növbəsində böyrəklərdə daşın yaranmasına səbəb olur.
“Orta səviyyədə quru qırmızı şərabdan başqa digər alkoqollu içkilər böyrəklərdə daş əmələ gətirir. Soda içmək də başqa bir risk faktorudur. Ümumi qaydalar sadədir: mümkün qədər çox maye qəbul etmək. Az duzlu, az qırmızı ət yemək”.
Son xəbərlər
14:05
Əfsanəvi italyan dizayner Armani ilə vida mərasimi keçirilir
Digər ölkələr14:01
Foto
Azərbaycan cüdoçuları Türkdilli Dövlətlərin III Universiadasında doqquz medal qazanıb
Fərdi14:00
Ermənistan Təhlükəsizlik Şurasının katibi Avstriya və Slovakiyaya səfər edəcək
Region13:48
Foto
Azərbaycanın iqlim və sülh sahəsindəki diplomatik fəaliyyəti Afrikada yüksək qiymətləndirilib
Xarici siyasət13:40
Azərbaycanda istifadəçilərin internetdən hansı məqsədlərlə yararlandığı açıqlanıb
İKT13:40
Bakıda reklam şirkətindən oğurluq olub
Hadisə13:38
Ermənistanın ABŞ-dəki səfirinin qardaşına ittiham irəli sürülüb
Region13:33
Video
Azərbaycanda mənəvi irsin tədqiqinə həsr olunan beynəlxalq layihə başlayıb
Mədəniyyət siyasəti13:20