Bu qidalar böyrəkdə daşlar yaradır
Sağlamlıq
- 15 dekabr, 2020
- 04:21
Qırmızı ətdə olan yağ və zülallar böyrəklərdə daşın yaranmasına gətirib çıxarır.
“Report” xəbər verir ki, bunu həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov bildirib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq və göyərti qanda oksalatları (duzları və oksalat turşusunun efirləri - red.) artırır və bu da öz növbəsində böyrəklərdə daşın yaranmasına səbəb olur.
“Orta səviyyədə quru qırmızı şərabdan başqa digər alkoqollu içkilər böyrəklərdə daş əmələ gətirir. Soda içmək də başqa bir risk faktorudur. Ümumi qaydalar sadədir: mümkün qədər çox maye qəbul etmək. Az duzlu, az qırmızı ət yemək”.
Son xəbərlər
02:46
Daimi nümayəndə: BMT ABŞ-nin dünya təşkilatına ayırdığı vəsaiti düzgün xərcləmir
Digər ölkələr02:07
Azərbaycanın yunan-Roma güləşçiləri Vətənə qayıdıblar
Komanda01:36
CBS: FTB direktoru noyabrda Çinə səfər edəcək
Digər ölkələr01:03
CNN: Tramp Venesuelada narkotik kartellərinə zərbə endirməyi düşünür
Digər ölkələr00:38
Video
"Babalarımız üç dəfə İran-Türkiyə ərazilərinə qaçqın düşüb" - Qərbi Azərbaycan Xronikası
Daxili siyasət00:01
Video
Prezident İlham Əliyev Qubadlının işğaldan azad edilməsinin ildönümü ilə bağlı paylaşım edib
Daxili siyasət00:00
Qubadlı şəhərinin işğaldan azad olunmasından 5 il ötür
Qarabağ23:53
"Liverpul" klubunda sentyabr ayının ən yaxşı futbolçusu müəyyənləşib
Futbol23:51