Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37
Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
23:27
Voleybol üzrə Azərbaycan Yüksək Liqasında VII turun oyunu yarıda dayandırılıb
Komanda23:18
BMT-nin Azərbaycandakı Nümayəndəliyinin yeni rezident əlaqələndiricisinin fəaliyyətə başlayacağı tarix açıqlanıb – EKSKLÜZİV
Xarici siyasət23:07
Zelenski: Rusiya 2026-cı ildə müharibəni davam etdirməyi planlaşdırır
Digər ölkələr22:47
Qətərin Baş naziri: İsrailin Qəzzada atəşkəsi pozması vasitəçilərin işini çətinləşdirir
Digər ölkələr22:41
BMT ABŞ-nin Venesuela neftinə qarşı blokadasının qanuniliyini araşdırır
Digər ölkələr22:23
ABŞ Konqresi 901 milyard dollarlıq müdafiə büdcəsi layihəsini təsdiqləyib
Digər ölkələr22:02
Ağdamda mülki şəxs minaya düşərək xəsarət alıb
Hadisə21:57
Avropa Parlamenti Rusiya qazından imtina haqqında qanunu təsdiqləyib
Digər ölkələr21:41
Foto