Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37

Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
01:07
AFFA-nın baş katibi: "Azərbaycan millisinin futbolçuları öz qarşılarına tələb qoymalıdırlar"
Futbol00:24
Kanadada bıçaqlı hücum nəticəsində bir nəfər ölüb, səkkiz nəfər yaralanıb
Digər ölkələr00:12
Video
Qərbi Azərbaycan Xronikası: Paşinyan azərbaycanlıların qayıdacağı "yeni Ermənistan"ı qurmalıdır
Daxili siyasət23:46
Kallas Ukraynada "Danimarka Qaçqınlar Şurası"na edilən hücumları pisləyib
Digər23:38
KİV: ABŞ Rusiya ilə həmsərhəd ölkələr üçün bir sıra yardım proqramlarından imtina edəcək
Digər ölkələr23:18
Hindistanın Pəncab əyalətində daşqınlar 43 nəfərin həyatına son qoyub
Digər ölkələr23:01
Bild: Avropa liderləri Trampla söhbətdən narazı qalıblar
Digər ölkələr22:49
Zelenski: Biz ABŞ-yə Ukrayna səmasını qorumaq üçün xüsusi format təklif etdik
Digər ölkələr22:44